Preturile petrolului sunt aproape de minimele anului 2015, dupa sedinta de vineri a OPEC, care nu a modificat nivelul productiei organizatiei, dar si din cauza aprecierii dolarului, relateaza Reuters.

OPEC produce in prezent circa 31,5 milioane de barili de petrol pe zi si, pentru prima oara in ultimele decenii, reuniunea de la Viena s-a incheiat fara nicio referire la nivelul productiei, ceea ce scoate in evidenta dezacordurile dintre statele membre. Productia de petrol a organizatiei depaseste cererea cu 0,2-2 milioane de barili.

”Aprecierea dolarului si socul de dupa reuniunea OPEC exercita presiuni asupra pietei”, a declarat Tamas Varga, analist la compania de brokeraj PVM Oil Associates din Londra.

Pretul petrolului Brent, de referinta la Londra, este in scadere cu 30 de centi, la 42,7 dolari pe baril, apropae de minimul anului, de 42,23 dolari pe baril. Cotatia petrolului de referinta pe piata americana este in declin cu 56 de centi, la 39,41 dolari pe baril, scrie MEDIAFAX.

Potrivit analistilor bancii Commerzbank, redresarea cotatiilor petrolului va fi dictata nu de productia OPEC ci de cresterea cererii si de scaderea productiei din afara organizatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.