Cresterea economiei Chinei va incetini in 2016 la 6,5% din PIB, de la circa 7% in acest an, potrivit estimarilor Comisiei pentru Dezvoltare Nationala si Reforma.

Comisia anticipeaza pentru anul viitor o crestere a preturilor de consum de 1,5%.

”Economia chineza este solida si are inca potential. Este inca posibil un ritm de crestere crestere mediu spre ridicat, daca China va intensifica restructurarea economiei”, considera institutul, potrivit caruia piata interna se poate dezvolta in continuare, avand in vedere marimea acesteia.

Avansul economiei chineze a incetinit in trimestrul al treilea la 6,9%, acesta fiind cel mai lent ritm inregistrat dupa criza financiara mondiala.

Pentru 2015, tinta autoritatilor de la Beijing este o crestere economica de aproximativ 7%, dar premierul Li Keqiang a declarat in toamna ca este acceptabil si un ritm mai scazut, atata timp cat sunt create suficiente locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.