Romanii au ales Viena, Copenhaga si Atena ca principale destinatii pentru petrecerea vacantelor de Craciun si de Anul Nou, din acest an, potrivit datelor Tripsta.

In afara de Viena, Copenhaga si Atena, romanii au ales sa petreaca vacanta de iarna si la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg si Adelaide.

Amsterdam si Bruxelles continua sa se numere la randul lor printre destinatiile preferate ale romanilor, dar si alte locuri sunt vizate de calatorii romani pentru vacanta de iarna, intre care Portugalia (Lisabona), Italia (Venetia, Bologna, Cagliari, Catania si Milano), Spania (Barcelona, Madrid si Valencia).

In 2014, calatoriile de iarna ale romanilor au avut ca principale destinatii Atena, Amsterdam si Berlin, dar si Milano (Italia), Algiers (Algeria), Colombo (Sri Lanka), Dublin (Irlanda), Gothenburg (Suedia), Hamburg (Germania) si Helsinki (Finlanda).

Anul acesta, numarul total al rezervarilor facute de calatorii romani pentru vacantele de iarna a crescut cu 9%, comparativ cu 2014. Pentru a se pregati, calatorii romani si-au facut rezervarile de vacanta cu peste doua luni (68 de zile) inainte de data plecarii. Pregatirile au fost facute mai tarziu anul acesta comparativ cu anul trecut, cand rezervarile pentru vacanta de iarna au fost realizate cu 9-17 saptamani in avans.

Potrivit Tripsta, pentru vacanta de iarna 2015, pretul mediu platit pentru un bilet de avion a fost de 303 euro, in crestere fata de 261 de euro, anul trecut. Atunci cand vine vorba despre aranjarea detaliilor de calatorie, majoritatea romanilor (90%) au folosit computere de tip desktop pentru a-si rezerva biletele de avion, in timp ce o zecime dintre ei au facut acelasi lucru folosind dispozitive mobile, scrie MEDIAFAX.

In 2005, doi antreprenori au lansat in Atena, Grecia, un start-up numit initial Travelplanet 24. In prezent, agentia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.