Poate fi destul de intimidant sa-i spui “nu” sefului tau. Iata cateva moduri prin care poti sa-l refuzi cu mai multa usurinta fara a risca sa il faci sa isi schimbe in mod negativ atitudinea sa fata de tine.


“Nu”este unul dintre acele cuvinte pe care ai vrea sa le folosesti mai des cand vorbesti cu seful tau dar dintr-un anumit motiv nu o faci; te impiedica teama ca ai putea sabota relatia cu acesta sau, si mai rau, ca ti-ai putea pierde jobul. Este un risc pe care nu esti dispus sa ti-l asumi.

1. Respecta-i decizia

Chiar daca nu esti de acord cu perspectiva din care acesta priveste problema da-i de inteles ca esti constient de faptul ca el are puterea sa ia hotararea cea mai buna in cele din urma. Eviti astfel un conflict care nu face decat sa va imobilizeze abilitatea de a fi cat mai obiectivi in gasirea unei rezolvari.

2. Aminteste-i ca sunteti o echipa

Potrivit Fastcompany.com, “nu conteaza cine are dreptate”, ci ce anume este bun pentru companie. Uneori poti avea tendinta de a uita ca aveti acelasi obiectiv; la fel ca si seful tau, iti doresti sa iti faci treaba cat mai bine si sa ai un impact pozitiv asupra organizatiei. Decideti impreuna care este solutia cea mai benefica pentru intreaga echipa.

Citeste mai mult pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.