Wizz Air a transmis ca isi va suspenda zborurile intre Budapesta si centrul turistic Hurghada din Egipt incepand cu 28 noiembrie pentru o perioada nedefinita, decizie luata in urma anuntului ca prabusirea avionului rus in Egipt a fost cauzata de explozia unei bombe, potrivit MTI.

Compania aeriana Wizz Air a inceput sa efectueze un zbor saptamanal spre statiunea de pe malul Marii Rosii pe data de 16 mai a acestui an si a hotarat sa il suspende temporar dupa revizuirea mediului de operare. Decizia a fost luata in urma anuntului facut marti de oficiali rusi, potrivit carora avionul care s-a prabusit luna trecuta in Egipt a fost doborat de explozia unei bombe, catalogata drept act terorist.

Explozia unei bombe improvizate, echivalentul unui kilogram de TNT, a fost cauza prabusirii avionului A321 in Peninsula Sinai, a declarat marti seful Serviciului rus de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.
Fortele Speciale Ruse au determinat ca doborarea avionului de pasageri la 31 octombrie, care s-a soldat cu moartea tuturor celor 224 de persoane de la bord, a fost un act terorist. "Putem spune cu siguranta ca a fost un act terorist", a afirmat seful FSB in cadrul unei intalniri cu presedintele rus, Vladimir Putin.

Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prabusit pe 31 octombrie in Peninsula Sinai, in nordul Egiptului. Gruparea fundamentalista Provincia Sinai, filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborarea avionului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.