Tentativele de furt al informatiilor necesare platilor prin intermediul cardurilor, pentru fraude online, vor creste in timpul sarbatorilor din acest an, potrivit unui studiu realizat de ACI Worldwide, furnizor de solutii pentru plati si operatiuni bancare electronice, transmite Reuters.

Cercetarea realizata de ACI Worldwide arata ca rata fraudelor care nu implica furtul fizic al cardurilor a crescut in 2015 la nivelul de una la 86 de tranzactii, comparativ cu una la 114 tranzactii in 2014.

Rata tentativelor de fraude, in functie de volum, a urcat cu 30% comparativ cu anul trecut, in conditiile in care consumatorii se folosesc tot mai mult de dispozitele mobile pentru a face cumparatori, iar emitentii de carduri reactioneaza cu intarziere sa inchida conturile dupa identificarea unor activitati ilegale.

"Atunci cand este vorba de fraude, este probabil ca 2015 sa fie printre cele mai riscante sezoane cu care s-au confruntat retailerii. Este esential ca acestia sa fie pregatiti pentru o crestere semnificativa a fraudelor, in special prin intermediul canalelor de comert electronic"
, a declarat Mike Braatz, vicepresedinte pentru managementul riscului platilor la ACI Worldwide.

Datele ACI Worldwide se bazeaza pe analizarea a sute de milioane de tranzactii, de la retaileri globali, efectuate in perioada ianuarie-iulie 2015, comparate cu aceeasi perioada a anului 2014, scrie MEDIAFAX.

ACI Worldwide ofera solutii pentru operatiuni bancare electronice si plati institutiilor financiare, retailerilor si procesatorilor din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.