Veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 4% in trimestrul incheiat la 30 septembrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 172,9 milioane de euro, in termeni organici, potrivit datelor anuntate marti de grup.

Comparatia in baza organica reflecta evolutia comparabila, atat din privinta impactului fuziunilor si achizitiilor, cat si a efectului de curs valutar.

Vodafone Romania a inregistrat la 30 septembrie 2015 un numar total de 9.053.810 de clienti, in crestere cu 546.371 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din numarul total de clienti, 8.432.970 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Numarul de clienti include utilizatorii serviciilor mobile, ai serviciilor de voce si internet fix si m2m (machine to machine). Venitul mediu pe utilizator mobil al Vodafone Romania a ajuns la 6,2 euro in trimestrul incheiat la 30 septembrie.

La sfarsitul trimestrului al doilea fiscal, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 40,7% din baza de clienti, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59,3%. Utilizatorii serviciilor prepaid au crescut cu 0,8 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut. Consumul de date mobile a crescut cu 135,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scrie MEDIAFAX.

Rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu 7 puncte procentuale in trimestrul al doilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de smartphone-uri au avansat cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicattii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone are divizii in 26 de tari, 57 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari.

La 30 septembrie 2015, Vodafone avea 454 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 12,5 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Vodafone Romania raporteaza rezultatele financiare in functie de anul fiscal britanic, care incepe la 1 aprilie si se incheie la 31 martie.

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.