Compania de telecomunicatii RCS&RDS va lansa, cel mai probabil pe 11 noiembrie, postul de radio informativ Digi FM, care va inlocui Info Pro, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse.

RCS&RDS nu a facut inca un anunt privind data lansarii oficiale a Digi FM, insa, in sedinta din 23 iulie a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Cosmin Prelipceanu a spus ca acest post de radio va fi lansat in aceasta toamna.

"Suntem in grafic, ne respectam promisiunea. (...). Reteaua este cum o stiti, Info Pro si Pro FM sunt impreuna (la data de 23 iulie, n.r.). Digi FM va exista de la toamna", a spus atunci Cosmin Prelipceanu, care este responsabil de reteaua Digi FM.

Pe de alta parte, Pro FM va continua sa realizeze acelasi program ca si pana in prezent - cu muzica, programe de informare si de divertisment -, dedicat unui public larg.

RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai 2015, ca a finalizat preluarea posturilor de radio din Romania ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anuntat initial, pe 23 decembrie 2014, ca va prelua toate licentele de radio detinute de CME in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM. Insa, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului National al Audiovizualului, in conformitate cu prevederile legislatiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de catre RCS&RDS a tuturor radiourilor detinute de CME in Romania - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM -, urmand ca Pro FM sa aiba in continuare un profil muzical, iar Info Pro sa se transforme in reteaua informativa Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licente de radio catre RCS&RDS a fost echivalenta cu iesirea CME de pe piata de radio din Romania. Valoarea tranzactiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din Romania companiei RCS&RDS nu a fost facuta publica, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, in ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat si propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Citeste si:
Cântărețe cărora le este rușine cu piesele pe care le-au lansat
Cântărețe cărora le este...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.