Presedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, marti, in Parlament, referitor la discutiile tehnice intre Guvern si FMI, ca un acord de tip preventiv este necesar pentru ca va aduce avantaje in urmatorii doi ani.

"Ne-a informat primul-ministru despre discutiile tehnice pe care le-au inceput cu Fondul Monetar International si, saptamana viitoare, dupa ce primul-ministru va avea o discutie cu reprezentantii FMI va face o informare in coalitie", a declarat Liviu Dragnea.

Totodata, presedintele PSD a subliniat faptul ca este necesar un acord de tip preventiv cu institutia financiara care va aduce "avantaje" pentru Romania in urmatorii ani. "In opinia noastra, care incepe sa se contureze, este necesar un acord cu Fondul Monetar International, nu pentru imprumut, pentru ca nu avem nevoie de bani, dar un acord preventiv pentru urmatorii doi ani de zile nu poate sa ne aduca decat avantaje", a adaugat Dragnea.

Guvernul a deschis marti misiunea FMI in Romania cu discutii care vizeaza in special proiectul bugetului pentru anul viitor, reformele structurale care nu au fost indeplinite in acordul anterior, dar si un posibil nou acord, mai flexibil, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Intrebat daca considera oportun un nou acord cu Fondul Monetar International, Teodorovici a spus ca, mai ales in conditiile actuale din mediul international, un astfel de acord mult mai flexibil poate constitui pentru Romania un plus, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.