Rezervele valutare la BNR au scazut in septembrie la 29,13 miliarde euro, fata de 29,34 miliarde euro la 31 august, a anuntat joi banca centrala.

"In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni: intrari de 200 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele; iesiri de 403 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele. La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care Banca Nationala a Romaniei a platit circa 120 milioane echivalent euro", arata BNR, intr-un comunicat.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,33 miliarde euro, scrie MEDIAFAX.

"Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 septembrie 2015 au fost de 32.475 milioane euro, fata de 32.669 milioane euro la 31 august 2015", mentioneaza BNR.

Platile scadente in luna octombrie 2015 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 264 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.