Circa 30% din platile online cu cardul realizate de consumatorii romani sunt facute de pe telefoane inteligente si tablete, ponderea fiind mai mare fata de cea de 20% inregistrata in septembrie 2014.

"Majoritatea lor sunt realizate de pe smartphone-uri si tablete cu sistem de operare Android, de catre locuitorii Capitalei", arata NETOPIA mobilPay, liderul platilor electronice si mobile din Romania.

Din totalul tranzactiilor mobile procesate de companie in primele opt luni ale anului, una din 5 a fost facuta de pe tablete, iar restul de pe telefoane smart, scrie MEDIAFAX.

"Mobilitatea este o nevoie tot mai evidenta pentru romanii din mediul urban. Observam cum, de la luna la luna, tot mai multi aleg sa plateasca de pe telefon. E rapid, simplu, totul se intampla in ritmul si momentul ales de ei. Daca acum cativa ani, mobilul era viitorul, astazi a inceput sa fie prezentul. Iar cifrele sunt cel mai bun indicator. Peste 40% dintre cei care platesc cu telefonul sunt utilizatori fideli, care o fac cu regularitate"
, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Peste 50% din platile mobile realizate in Romania sunt facute de locuitorii Capitalei, urmatoarele orase in care se plateste frecvent de pe mobil fiind Cluj-Napoca si Timisoara, fiecare cu un aport de pana la 5%. In ceea ce priveste suma medie cheltuita de pe telefon, acesta se ridica, in prezent, la 150 lei.

Referitor la dispozitivele mobile de pe care se realizeaza platile, cele mai folosite sunt device-urile care ruleaza Android, in proportie de 60%, urmate de dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS (35%) si, pe ultimele locuri, de cele care ruleaza Windows Phone, Blackberry si Firefox OS - (5%).

Romanii folosesc, in general, retelele WiFi de Internet pentru tranzactii, doar 30% utilizand datele mobile pentru achizitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.