Atunci cand ne gandim la motivele pentru care ar trebui sa renuntam la un apartament vechi, primele argumente care ne vin in minte sunt si cele mai evidente: deoarece vrem mai mult spatiu si o imbunatatire a calitatii vietii.

O locuinta construita intr-un ansamblu rezidential nou vine la pachet cu o serie de avantaje foarte greu de ignorat de catre persoanele care se gandesc la viitor si privesc achizitionarea unui apartament ca pe o afacere.

Pentru ca, intr-adevar, este o afacere

Un apartament vechi isi pierde, din ce in ce mai mult, valoarea de piata. La acest capitol, o locuinta seamana cu un automobil, desi, in cazul unui vehicul, devalorizarea este mult mai pregnanta. Insa nici scaderea valorii unui apartament nu trebuie ignorata, iar materialele invechite din care a fost construit, precum si degradarea instalatiilor sanitare si electrice isi spun cuvantul. Daca te gandesti sa lasi apartamentul ca mostenire copiilor tai, acest aspect devine si mai important. Mai mult decat atat, economisirea banilor prin cumpararea unuia sau mai multor apartamente este considerata ca fiind, din anumite puncte de vedere, mai profitabila decat investitia in aur. In plus, conform unui studiu citat de publicatia BloombergView, americanii cu venituri mari declara ca sunt, cu precadere, mai inclinati sa-si conserve banii sau sa investeasca in imobiliare, deoarece, din experienta lor, considera ca acestea sunt mult mai profitabile.



Atentie la cutremure! Siguranta este vitala

Ne-am obisnuit sa vorbim despre cutremure, sa ascultam predictii apocaliptice care vorbesc despre un dezastru major, mai ales in Capitala, insa putini dintre noi se gandesc cu adevarat ca un astfel de cutremur chiar va avea loc la un moment dat. Daca blocul in care locuiesti se afla pe lista imobilelor expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic, publicata de Primaria Municipiului Bucuresti, este cazul sa te muti, in cel mai scurt timp, intr-un apartament nou. Trecand peste faptul ca un cutremur puternic ar putea transforma blocul in care locuiesti intr-un morman de caramizi si beton, trebuie sa te gandesti la siguranta ta si a familiei tale. Nu uita ca un om obisnuit petrece in propria casa peste 40% din timp!

Schimbi zona in care locuiesti si calitatea vietii

Schimbarea zonei in care locuiesti poate duce, in mod direct, la imbunatatirea calitatii vietii. In marile orase, dar mai ales in Bucuresti, distanta fata de locul de munca este esentiala. In plus, chiar daca obisnuiesti sa te deplasezi in oras cu masina personala, trebuie sa te gandesti la copiii tai si la distanta fata de gradinita sau scoala, care este extrem de importanta atat pentru confortul, cat si pentru siguranta lor. Astfel, este foarte important ca apartamentul in care vrei sa te muti sa se afle aproape de o statie de metrou, de o sosea importanta si de un parc in care sa te poti relaxa cu familia pe timpul serii sau in weekend. Insa nu te speria! Gasirea „mix-ului magic” nu este complicata si coplesitoare. Spre exemplu, in zona Oltenitei, aproape de statia de metrou Piata Sudului, de Parcul Natural Vacaresti si Parcul Tineretului se afla zeci de apartamente noi de vanzare. Este de ajuns sa aruncam o privire pe Premier Imobiliare si ne dam seama ca piata imobiliara s-a deblocat de mult, iar ofertele au rasarit ca ciupercile dupa ploaie.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

Schimbi calitatea locatarilor

Educatia si tabieturile celor care locuiesc in acelasi bloc cu noi sunt foarte importante, mai ales atunci cand vecinii ne fac „zile fripte”. Cu totii avem prieteni care au fost inundati, sunt obligati sa asculte la maximum muzica vecinului sau o bormasina enervanta, sau isi disputa, in fiecare seara, locul de parcare. Insa intr-un ansamblu rezidential nou tind sa se mute, de obicei, oameni care isi doresc o schimbare in bine in privinta modului in care locuiesc, iar tu vei avea mereu parcarea libera, multa liniste si vecini care raspund, cu politete, la salut. In plus, putem reveni la primul argument: un apartament intr-o zona linistita aduce locuintei tale un plus de valoare financiara, spre deosebire de un apartament intr-o zona aglomerata, unde domneste haosul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.