Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, a investit in infrastructura informatica din Romania peste 20 de milioane de euro, ritmul anual al investitiilor fiind in prezent de 1,5 milioane de euro.

In toate entitatile Renault din Romania, de la Bucuresti, Mioveni, Pitesti, Oarja si Titu, exista peste 8.500 de calculatoare, PC-uri industriale si statii grafice, peste 2.000 de kilometri de retea, precum si 10.000 de posturi telefonice mobile si fixe, se arata intr-un comunicat al grupului.

"Investim permanent pentru a tine pasul cu schimbarile de pe piata si cu noile tehnologii, atat din punct de vedere hard, cat si soft. Colegii nostri trebuie sa beneficieze de cele mai bune instrumente pentru a crea, proiecta, fabrica si vinde masini. Astfel, am ajuns in prezent la un nivel anual de 1,5 milioane de euro investitii in sistemele informationale din Romania", afirma in comunicat Cornel Tascu, directorul executiv al Directiei Sisteme Informationale Renault Romania (DSIRO).

Infrastructura informatica a Grupului Renault Romania este resursa-cheie care ofera, in prezent, suport integrat pentru toate operatiunile industriale, logistice si comerciale, fiind gestionata de DSIRO care, in ultimii 15 ani, s-a transformat dintr-un simplu departament de asistenta si suport pentru activitatile IT intr-un partener de business pentru principalele activitati ale Grupului Renault in Romania (design, inginerie, fabricatie vehicule si mecanica, comercializare sifinantare).

"Pe langa Romania gestionam informatic 47 de tari din America Latina, Africa, Europa si Orientul Mijlociu si tratam anual peste 2.000 de cereri de suport, instruire si parametrare a interfetelor intre sistemele constructorului si cele ale importatorului"
, a spus Tascu, care este, in acelasi timp, managerul echipei de sisteme informationale a Renault din Turcia.

Directia Sisteme Informationale Renault Romania controleaza 500 de aplicatii si sisteme informatice. E vorba de aplicatiile din etapele de design si de conceptie 3D a vehiculelor, dar si de sistemele dedicate ingineriei si dezvoltarii unui vehicul sau de cele destinate planificarii si gestionarii fluxurilor logistice si de fabricatie a componentelor mecanica si vehicul, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, mai sunt aplicatii extrem de importante pentru gestiunea calitatii si sustinerea activitatilor de marketing, comercializare de vehicule si piese de schimb in Romania sau la export, precum si de suport specializat al departamentelor administrative.

Instrumentele si aplicatiile pe care Grupul Renault le foloseste in Romania sunt aceleasi cu cele ale Grupului si ale Aliantei Renault-Nissan la nivel mondial. Specialistii DSIRO au cunostinte si competente care le permit sa coordoneze proiecte de optimizare a proceselor operationale si de business, si ofera cursuri de pregatire informatica pentru partenerii externi.

Citeste si:
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.