Un om de afaceri de succes stie intotdeauna ce are de facut. Insa, desi la locul de munca este un model de eficienta, acest fapt nu este de ajuns pentru a-l salva de la un eventual esec in viata personala. Iar un om nefericit se transforma, cu timpul, intr-un afacerist mediocru.

Daca esti o persoana cu o buna situatie financiara, aminteste-ti ca banii nu se cheltuie singuri, iar tonusul tau psihic la locul de munca este la fel de important ca aptitudinile si competentele care te-au transformat intr-unul dintre cei mai buni din domeniul in care activezi.

Avem, astfel, cateva sfaturi pentru tine, mai ales ca toamna calendaristica s-a instalat deja, iar tu te afli pe ultima suta de metri pentru a te imprieteni cu buna dispozitie.

1. Profita de fiecare weekend

Un weekend ratat se poate transforma intr-o saptamana frustranta. In weekend iti incarci bateriile, investesti in amintiri frumoase si te intorci la munca plin de energie. Pentru tine, fotografiile de pe Facebook cu pisici triste din cauza faptului ca e luni nu vor mai avea nici un sens. Mergi la munte sau la mare, relaxeaza-te si bucura-te de vremea buna. In curand iti va fi dor de zilele calduroase.

2. Incearca un sport extrem

Daca nu ai sarit niciodata cu parasuta, este timpul sa te gandesti serios la asta. Pare ciudat, dar siguranta este punctul forte al unui astfel de sport, iar statisticile legate de numarul accidentelor sunt linistitoare. Iar preturile sunt mai mult decat tentante: pretul unui salt in tandem costa doar cateva sute de lei, insa nu-l vei uita niciodata si poate fi cel mai interesant lucru pe care l-ai facut in ultimii ani.

3. Ai grija de gradina ta

Nu lasa casa in care locuiesti sa se prabuseasca la prima adiere de vant, iar gradina din spatele casei sa para desprinsa din filmele de groaza. In fond, casa este refugiul tau dupa o zi de munca si trebuie sa arate ca un colt de rai. Pentru a „fura” cateva idei utile, poti arunca un ochi pe site-urile care te invata cum sa-ti amenajezi gradina, deoarece in jurul casei tale se afla locul pe care-l poti transforma intr-o opera de arta. Ai nevoie, insa, de cateva scule care nu pot lipsi din casa unui adevarat pasionat. Cu toate acestea, ai de unde alege. Spre exemplu, la Covera gasesti zeci de produse care transforma munca din gradina intr-o adevarata distractie si relaxare.

Citeste si:
Farmaciile vor vinde antibiotice fără rețetă
Farmaciile vor vinde...

4. Nu iti neglija prietenii

Un om de afaceri fara prieteni este un om de afaceri vulnerabil. Si nu ne referim doar la business, ci si la confortul psihic si la bateriile pe care ti le incarca cele cateva intalniri saptamanale cu persoanele la care tii si care sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine.

5. Practica un sport

Paleta de optiuni este foarte extinsa, iar tu poti alege intre o multitudine de sporturi pe care le poti practica atat inainte de a pleca la serviciu, cat si dupa ce programul se incheie. Spre exemplu, majoritatea specialistilor recomanda alergarea de dimineata, iar motivele sunt nenumarate. Poti alege, insa, sa practici un stil de arte martiale, care iti dezvolta increderea in tine, te vor transforma intr-un atreprenor increzator si te ajuta sa iei deciziile bune in cel mai scurt timp. Insa nu trebuie sa uiti un lucru esential: echipamentul potrivit este cheia succesului si te fereste de accidentari, asa ca nu evita produsele de calitate, chiar daca pretul este pe masura.

Citeste si:
Performanța în tenis, celebrată în cadrul turneului internațional...
Performanța în tenis,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.