Sosirile si innoptarile in unitati turistice au crescut in primele sapte luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, cu 16,9%, respectiv 16,2%, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, sosirile au insumat 5,3 milioane, iar innoptarile 12,27 milioane.

"Din numarul total de sosiri, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in perioada 1.01-31.07.2015 76,7%, in timp ce turistii straini au reprezentat 23,3%, ponderi apropiate de cele din perioada 1.01-31.07.2014. In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (74,8% din total turisti straini), iar din acestia 85,2% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene", arata INS, intr-un comunicat.

Din numarul total de innoptari, innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in perioada ianuarie-iulie 79,9%, iar innoptarile turistilor straini 20,1%. In ceea ce priveste innoptarile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (72,8% din total turisti straini), iar din acestia 83,5% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Durata medie a sederii in primele sapte luni a fost de 2,4 zile la turistii romani si 2 zile la turistii straini. In luna iulie, sosirile si innoptarile in unitati turistice au crescut, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 24,8%, respectiv cu 20,8%. Astfel, sosirile au totalizat in iulie 1,28 milioane, iar innoptarile 3,6 milioane, scrie MEDIAFAX.

Comparativ cu luna iulie 2014, in luna iulie 2015 la punctele de frontiera s-au inregistrat cresteri atat la sosirile vizitatorilor straini cu 13,3% cat si la plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani cu 14,8%.

Din numarul total de sosiri, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in luna iulie 79,8%, in timp ce turistii straini au reprezentat 20,2%, ponderi apropiate de cele din luna iulie 2014. In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (74,4% din total turisti straini), iar din acestia 86,3% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Din numarul total de innoptari, innoptarile turistilor romani in unitati turistice au reprezentat in iulie 85,5%, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 14,5%. Cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (73,7% din total turisti straini), iar dintre acestia 83,7% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Durata medie a sederii in luna iulie 2015 a fost de 3 zile la turistii romani si 2 zile la turistii straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.