Rata somajului in forma ajustata sezonier a fost a fost in luna iulie de 6,8%, in stagnare fata de luna anterioara, dar si comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).
"Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent este de 630 mii persoane, in crestere fata de luna precedenta (627 mii persoane), dar neschimbat fata de aceeasi luna a anului anterior (630 mii persoane). Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 2,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% in cazul persoanelor de sex masculin si 5,6% in cazul celor de sex feminin)", arata INS, intr-un comunicat.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,6% pentru luna iulie 2015 (6,5% in cazul barbatilor si 4,4% in cel al femeilor). Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 76,3% din numarul total al somerilor estimat pentru luna iulie 2015, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.