Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2015 pentru inlaturarea efectelor produse de seceta in Delta Dunarii.

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu suma de 2.405 milioane lei.

"Incepand cu luna iunie 2015, fluviul Dunarea a avut scaderi semnificative de debit, ceea ce a dus la scaderi alarmante ale nivelurilor in bazinele acvatice naturale. Aceasta situatie a afectat traseele de aprovizionare a populatiei locale, facand imposibila navigatia in zona", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului, precizandu-se, totodata, ca se impune, realizarea "in regim de urgenta" a unor lucrari de decolmatare a canalelor pentru a asigura atat accesul si aprovizionarea populatiei, cat si pentru a se evita dereglarea echilibrelor ecologice, in special a celor care privesc speciile protejate.

In acelasi context, Guvernul precizeaza ca amplasamentele tronsoanelor de canale, japse si garle "prevazute a se decolmata in aceasta etapa" fac parte din domeniul public de interes national aflat in administrarea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, dar sunt incadrate in totalitate in zonele tampon si economice, unde sunt permise actiuni pentru asigurarea regimului hidrologic optim in Delta Dunarii, scrie MEDIAFAX.

Suplimentarea bugetara va permite decolmatarea a peste 33 kilometri de canale, japse si garle, fiind estimata excavarea a peste 184.000 metri cubi de aluviuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.