Filiala romana a grupului Roche cu sediul la Basel (nord), a confirmat vineri ca face obiectul unei anchete cu privire la acordarea de mita in schimbul prescrierii de medicamente impotriva cancerului, relateaza Radioteleviziunea elvetiana (RTS) in pagina electronica.

O serie de alte societati farmaceutice sunt vizate, insa autoritatile romanesti din domeniul luptei impotriva coruptiei refuza sa comunice cate societati sunt implicate in dodar, potrivit RTS. Roche a declarat pentru agentia americana de presa AP ca ea coopereaza deplin si furnizeaza documentele cerute, scrie MEDIAFAX.

- Vacante in schimbul prescrierii de medicamente impotriva cancerului

Anchetatorii romani au efectuat marti perchezitii in 61 de apartamente si birouri din Bucuresti si din nord-vestul tarii, a anuntat agentia romana anticoruptie.

Cercetarile se concentreaza asupra unor practici de achizitie si prescriere ale mai multor institutii medicale - si anume plata unor mite sub forma unor vacate gratuite, in schimbul prescrierii anumitor medicamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.