Productorul de automobile de lux Ferrari, divizie a Fiat Chrysler Automobiles, a depus o cerere pentru lansarea unei oferte publice initiale la bursa din New York, grupul intentionand sa obtina fonduri pentru extinderea operatiunilor la nivel global, relateaza Bloomberg.

Fiat Chrysler intentioneaza sa listeze divizia, care va fi redenumita Ferrari NV, iar separarea Ferrari de grup ar urma sa aiba loc la inceputul anului 2016, potrivit documentelor depuse de producatorul auto italo-american la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare.

Vanzarea de actiuni face parte din strategia directorului general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, de a atrage circa 5 miliarde de dolari pentru reducerea datoriilor si finantarea unui program de investitii de 48 de miliarde de dolari, concentrat pe extinderea la nivel global a marcilor Jeep, Alfa Romeo si Maserati, scrie MEDIAFAX.

Fiat Chrysler a anuntat anul trecut ca intentioneaza sa vanda 10% din actiunile Ferrari printr-o oferta publica initiala si sa distribuie 80% din titluri actionarilor proprii.

Piero Ferrari, fiul fondatorului Enzo Ferrari, detine la randul sau o participatie de 10% la Ferrari si intentioneaza sa o pastreze. Aranjorii ofertei sunt UBS, Bank of America Merrill Lynch, Banco Santander si Pierce, Fenner &Smith are the joint bookrunners for the listing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.