Un numar de 371 de masini cu tehnologii nepoluante au fost achizitionate, din mai pana in prezent, prin programul Rabla, de peste sase ori mai multe decat in intervalul ianuarie - mai, inainte de demararea programului, informeaza Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor informeaza ca, pana marti, peste 60% din totalul celor 20 000 de tichete alocate persoanelor fizice prin Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National au fost epuizate. Astfel, la aceasta ora, peste 11.850 de romani si-au inlocuit autovehiculul vechi, poluant, cu altul nou, mai putin poluant.

Totodata, in cadrul programului Rabla 2015, s-au achizitionat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride conventionale precum si tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achizitionarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri. Anul trecut, numarul total de masini nepoluante achizitionate cu eco-bonusuri prin Rabla a fost de doar 38.

La inceperea programului Rabla 2015, in mai, datele din piata indicau vanzarea a 60 de astfel de masini, dintre care cele mai multe au fost hibride conventionale, scrie MEDIAFAX.

"Programul Rabla a reprezentant un impuls important pentru soferii din Romania in a alege masini nepoluante: faptul ca, prin comparatie cu perioada 1 ianuarie - 1 mai a.c., vanzarile acestor autovehicule au fost de 6 ori mai mari este semnalul pe care il asteptam de la populatie: dorinta de a proteja mediul si o mai mare atentie pentru calitatea aerului din aglomerarile urbane", spune ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu.

Anul acesta, programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferentiate, care, ca si anul trecut, se adauga primei de casare in valoare de 6.500 de lei, cu posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri pentru achizitia unui autovehicul. Astfel, se ofera un eco-bonus in valoare de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, un eco-bonus in valoare de 1.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale), precum si un eco-bonus in valoare de 2.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Citeste si:
Programul Rabla Local a fost amânat. Când va avea loc noua lansare
Programul Rabla Local a fost...

Inscrierile in programul Rabla 2015 pentru persoane fizice au inceput pe 27 aprilie. Cei inscrisi, la un dealer autorizat, beneficiaza de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unei masini noi in schimbul casarii masinii mai vechi de opt ani pe care o au. Reducerea este transferabila. In cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totala de 200 milioane lei, a fost alocat un numar de 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.