Afacerile grupului de firme Agricola au crescut in primul semestru cu 3,4%, la 306,76 milioane lei (69,09 milioane euro).

Cea mai importanta companie din grup, Agricola International, in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare si operatorul logistic, a avut un rulaj in stagnare, de 172 milioane lei.

"Cifra de afaceri se mentine la nivelul anului trecut, situatie cauzata in principal de diminuarea vanzarilor de nutreturi combinate la terti. Cu toate acestea, in primele sase luni ale anului vanzarile de carne de pui au crescut cu 6,8% in volum (19.043 tone), comparativ cu perioada similara din 2014, iar in valoare cu 5,2 procente, in contextul unei scaderi a pretului mediu al pietei la carnea de pasare, tendinta manifestata atat in piata interna cat si pe piata europeana. Suntem consecventi programului asumat pentru acest an, care vizeaza atingerea a 36.000 tone carne de pui comercializate. Dorim sa crestem procentul de sortimente cu valoare mare (transate, fara piele) in portofoliul nostru de produse comercializate si, de asemenea, sa crestem vanzarea de produse diferentiatoare AGRICOLA", a declarat intr-un comunicat presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi.

Afacerile SALBAC au avansat cu 11,2%, la 47,43 milioane lei, sustinute de cresterea categoriei salamurilor crud-uscate, de 17% in valoare si 19% in volum.

Categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, realizate la fabrica Europrod, a raportat o majorare a afacerilor de 7,2% (la 14,04 milioane lei), iar in ceea ce priveste vanzarile de oua pentru consum, produse la Avicola Lumina-Constanta, indicatorul a inregistrat o crestere de 13,3% (30,56 milioane oua), respectiv o crestere de 20,7% a vanzarilor valorice (la 10,23 milioane lei), scrie MEDIAFAX.

Alte firme din grup au avut insa incasari mai mici - Aicbac (cresterea vacilor pentru lapte si culturi agricole), cu 0,4%, Suinprod Siret (cresterea porcinelor) - 13% si Agricola Magazine (reteaua de magazine proprii) - 20%.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie. Grupul detinea anul trecut, potrivit Nielsen, 16% din piata carnii de pui ti 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal. Grupul Agricola este controlat de mai multi investitori romani, printre care Gheorghe Antochi.

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.