Business 7 Iulie 2015 16:56
Plenul Parlamentului European a aprobat, marti, cu larga majoritate, propunerea Comisiei Europene privind alocarea a 8,5 milioane euro pentru Romania, pentru a compensa pagubele provocate de inundatiile din 2014.

Plenul Parlamentului European a aprobat, marti, cu 667 de voturi "pentru", 31 "impotriva" si 11 abtineri, raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European si a Consiliului privind mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene in vederea sprijinirii Romaniei, Bulgariei si Italiei, afectate de inundatiile din anul 2014.

Inundatiile din lunile aprilie - mai 2014 au afectat 30 din cele 42 de judete ale Romaniei, iar cele din iulie - august 2014 au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia. In cazul inundatiilor din sud-vestul Romaniei, au fost avariate 2.300 de case, 20 de scoli si 11 biserici, iar mai multe diguri si baraje au fost distruse. In total, peste 126.000 de romani au fost afectati de viituriile din 2014.

Pe langa cele 8,5 milioane de euro acordate Romaniei, raportul eurodeputatului PPE Siegfried Muresan mai prevede acordarea a doua milioane de euro pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia. Sumele vor fi alocate din Fondul European de Solidaritate, scrie MEDIAFAX. Propunerea Comisiei Europene a fost deja aprobata de Consiliu.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.