Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Grecia sa aiba asupra lor suficienti bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor in eventualitatea unor intreruperi ale activitatilor bancare in aceasta tara.

In acelasi timp, ministerul atentioneaza asupra duratelor mari de asteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia. "Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General de la Salonic impreuna cu Centrala MAE monitorizeaza indeaproape evolutiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice in actualul context economic din Grecia", mai transmite MAE intr-un comunicat.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de sustinere de 240 de miliarde de euro, iar in lipsa fondurilor risca sa intre in incapacitate de plata, scrie MEDIAFAX.

Zona euro se pregateste pentru intrarea Greciei in incapacitate de plata, saptamana viitoare, dupa ce a refuzat sa prelungeasca finantarea tarii, in urma anuntului surprinzator al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum pe tema propunerilor de reforma ale creditorilor, pe 5 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.