Peste 90% dintre cumparatorii de telefoane mobile cumpara smartphone-uri, iar rata de schimb a aparatului variaza intre 6 luni, pentru dispozitivele premium, si 2 ani, pentru modelele cu pret mediu si scazut, potrivit magazinului de telefoane, tablete, gadgeturi si accesorii QuickMobile.ro.

Peste jumatate dintre telefoanele comercializate de QuickMobile sunt modele varf de gama. Vanzarile pe segmentul smartphones au crescut cu 40% in ultimul an. "Exista tot mai multi clienti dornici sa aiba cele mai recente lansate telefoane si gadget-uri pe plan international, fiind chiar dispusi sa achizitioneze produsele in stadiul de precomanda, respectiv sa plateasca un produs si sa astepte cateva zile pana la livrarea propriu-zisa. Cea mai mare surpriza de la inceputul anului au fost precomenzile pentru Apple Watch, unde intr-un interval de doar doua saptamani s-au achizitionat peste 300 de smartwatch-uri", a declarat intr-un comunicat directorul general al QuickMobile, Tudor Tiboc.

Circa 70% dintre clientii care achizitioneaza telefoane mobile sunt barbati, acestia preferand in mod special dispozitivele cu ecran mare. La randul lor, femeile pun accent pe design, indreptandu-se catre telefoanele cu carcase colorate, care pot fi accesorizate usor. Mai mult, 3 din 5 clienti care achizitioneza un smartphone cumpara si accesorii pentru protectia acestuia, cele mai vandute fiind husele si foliile de ecran.

De asemenea, romanii isi mentin interestul fata de dispozitivele dual-SIM, circa 20% dintre telefoanele achizitionate in ultimul an avand aceasta functie. "Tot mai multi clienti sunt curiosi in legatura cu ce alte gadget-uri pot folosi cu ajutorul telefonului mobil, existand clar un interes pe zona dispozitivelor inteligente, care inglobeaza conceptul de Internet of Things", a mai spus Tiboc.

Printre cele mai achizitionate gadget-uri inteligente, in primele sase luni din acest an, se numara dispozitivele pentru controlul temperaturii in casa prin intermediul telefonului, camere video inteligente, cu senzori de miscare si sunet conectate direct de pe smartphone, precum si sisteme de monitorizare pentru animalele de companie, care arata pozitia lor exacta intr-un anumit perimetru sau daca au facut suficienta miscare, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

In februarie, Tiboc a anuntat ca grupul QuickMobile, cu afaceri de distributie si de retail pentru diferite gadgeturi si produse de IT&C, tinteste pentru anul in curs afaceri de peste 50 de milioane de euro, in crestere cu circa 10%, focalizarea fiind pe consolidarea businessului, extinderea pe pietele din strainatate si pe introducerea unor noi categorii de produse. Grupul include companiile Electro Distribution si Electro Mobile, ambele cu sediul central in Baia Mare.

QuickMobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi si accesorii din Romania, fiind completat de o retea de puncte de vanzare in cele mai mari centre comerciale din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.