Cererea pentru circuite turistice a crescut cu aproximativ 15% in acest an, turistii romani preferand in primul rand destinatiile europene, dar si din ce in ce mai mult America de Sud, Africa si Asia.

Turistii romani aleg acest gen de vacante in detrimentul sejururilor, avand astfel intreaga vacanta planificata, conform statisticilor interne ale touroperatorului Paralela 45.

"In 2014, romanii au cumparat circuite in valoare de peste 6 milioane de euro, insumand o pondere de circa 15% din cifra de afaceri Paralela 45. Nivelul de informare al turistilor romani cu privire la optiunile pe care le au pentru vacante este din ce in ce mai crescut, iar romanii care aleg circuitele sunt persoane cu o educatie peste medie. Pe langa circuitele deja consacrate din Europa, am observat o crestere a vanzarilor de circuite care nu credeam ca se vor vinde acum cinci-sase ani. Includ aici vacantele inedite, exotice, precum Mongolia, Ghana-Togo-Benin si Kenya", a declarat Alin Burcea, presedintele Paralela 45.

Conform studiului realizat de agentie, principalele motive pentru care turistii romani aleg circuitele sunt confortul pe care il ofera, componenta sociala si eficienta punctarii atractiilor importante din fiecare zona. In plus, in cazul circuitelor, agentia de turism este cea care isi asuma rolul de organizator, facilitand accesul turistilor la elementele culturale specifice destinatiei vizitate, scrie MEDIAFAX. Topul circuitelor preferate de turistii romani cuprinde Italia, Franta si Portugalia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.