Business 7 Iunie 2015 12:30
Un esec al negocierilor cu institutiile financiare internationale va avea "consecinte dramatice" pentru Grecia, avertizeaza presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, citat de Welt am Sonntag.

"Pot doar sa avertizez Guvernul Greciei sa nu refuze mana care ii este intinsa", a declarat Schulz.

"Timpul trece, iar consecintele esecului negocierilor ar fi dramatice", a atras atentia Schulz. "Guvernul condus de premierul Alexis Tsipras si partidul Syriza nu sunt responsabili doar in fata alegatorilor proprii, ci au responsabilitati si fata de intreaga tara si fata de Uniunea Europeana", a spus Schulz. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, le-a cerut creditorilor internationali sa nu impuna "conditii umilitoare" tarii sale, care are nevoie urgenta de fonduri, catalogand planul institutiilor financiare internationale drept "un moment prost pentru Europa", scrie MEDIAFAX.

Ministrul grec al Economiei, George Stathakis, a catalogat drept "inacceptabile" conditiile prezentate de creditorii internationali - Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International. "Guvernul nostru are mandat sa mentina tara in zona euro si sa obtina un acord mai bun..., sa modifice conditiile acordului cu partenerii europeni. Grecia trebuie sa ramana in zona euro", a precizat Stathakis.

Guvernul Greciei a cerut in mod oficial, joi seara, Fondului Monetar International (FMI) amanarea pana la sfarsitul lunii iunie a ratelor care au scadenta luna aceasta, primind un raspuns pozitiv. Grecia are o datorie totala de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Guvernul de la Atena mai are de primit din partea institutiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de sustinere financiara de 240 de miliarde de euro care se incheie in aceasta luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.