Business 28 Mai 2015 15:25
Presedintele Klaus Iohannis va organiza consultari cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic national privind aderarea Romaniei la zona euro,a anuntat joi Administratia Prezidentiala,dupa o intalnire a presedintelui cu premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii nationale de trecere la euro si a unui calendar riguros de masuri economice, monetare, legislative si institutionale, care sa asigure Romaniei un parcurs economic stabil si predictibil", se precizeaza in comunicat. In comunicat se mentioneaza ca interlocutorii au decis si " infiintarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care sa asigure proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv". De asemenea, discutii au avut in vedere " sa identifice principalele etape si responsabilitati economice si institutionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de Convergenta 2015-2018", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.