Business 23 Mai 2015 10:23
Perspectiva economica a zonei euro este cea mai favorabila din ultimii sapte ani, a afirmat vineri presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, la o conferinta anuala organizata de institutie, el avertizand insa ca reformele structurale sunt cruciale.

"Politica monetara isi face drum in economie. Cresterea se accelereaza. Asteptarile referitoare la inflatie si-au revenit", a spus Draghi la reuniunea BCE din Sintra, Portugalia. Seful BCE a adaugat ca acest progres nu inseamna si sfarsitul problemelor.

"Numai redresarea ciclica nu rezolva toate problemele Europei. Nu elimina datoriile care afecteaza o parte din Uniune. Nu elimina nivelul ridicat al somajului structural care bantuie prea multe economii. Si nu elimina necesitatea de a perfectiona cadrul institutional al uniunii noastre monetare", a spus Draghi. Cu numai o zi in urma Draghi a vorbit pe o nota pesimista despre cresterea economica din zona euro, afirmand la o conferinta din Portugalia privind somajul ca ritmul dezvoltarii este prea lent in toate tarile din zona euro, in pofida redresarii modeste.

Chiar daca cresterea economica din zona euro este scazuta, evolutia se imbunatateste, cu un avans al PIB-ului regiunii de 0,4% in primul trimestru, peste cel din Statele Unite. Perspectivele din zona euro sunt inca umbrite de ingrijorarile legate de tari ca Grecia, Franta si Italia, unde progresele in stabilirea si aplicarea reformelor structurale sunt lente. Draghi a reiterat din acest motiv importanta reformelor structurale in intreaga Europa, pentru a accelera cresterea economica pe termen lung.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.