Premierul bulgar, Boyko Borisov, si cel sarb, Aleksandar Vucic, s-au declarat interesati de dezvoltarea infrastructurii de transport si energie cu Romania, inclusiv de o autostrada care sa lege capitatele celor trei tari, tínand cont ca, in 2016, se va finaliza o autostrada intre Sofia si Belgrad.

"Dorinta mea este sa vad o autostrada care sa lege Bucurestiul cu Sofia si Belgrad", a declarat premierul Bulgariei, Boyko Borisov, vineri, la Craiova, la finalul intalnirii cu omologii sai roman, Victor Ponta, si sarb, Aleksandar Vucic.

Premierul Bulgariei a subliniat, in acest context, ca anul viitor va fi finalizata autostrada Sofia-Beglrad, pe care se va putea merge cu o viteza de 160 km/ ora.

Borisov a mai aratat ca in tara sa se lucreaza la mai multe autostrazi, precum Hemus sau Struma, care leaga Bulgaria cu tarile din regiune, inclusiv Serbia sau Romania. Potrivit premierului Borisov, Bulgaria este implicata in mai multe proiecte de transport al resurselor de gaz si petrol dinspre Asia sau Rusia, proiecte regionale care ofera sansa Romaniei de a-si valorifica resursele energetice, precum cele de gaz pe care OMV le va exploata in Marea Neagra, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, premierul sarb, Aleksandar Vucic, a precizat ca s-a primit acceptul Bruxelles-ului pentru o autostrada Burgas-Varset-Timsoara si spera ca lucrarile la aceasta sa inceapa anul viitor. Vucic a remarcat si necesitatea colaborarii in proiecte ce privesc transportul pe Dunare, in timp ce Borisov a propus ca viitoare intalnire a "Grupului de la Craiova" sa aiba loc in Bulgaria, la Varna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.