Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei erau la finele lunii martie de 30,599 miliarde euro, fata de 30,482 miliarde euro la 28 februarie, a anuntat miercuri banca centrala.

"In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni: intrari de 1.718 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si conturilor Ministerului Finantelor Publice cu fonduri europene; iesiri de 1.601 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele", se arata intr-un comunicat al BNR, potrivit MEDIAFAX.

La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care Romania a rambursat circa 124 milioane echivalent euro precum si rambursarea emisiunii de obligatiuni denominata in euro a Ministerului Finantelor Publice scadenta la 18 martie, in suma de 1,05 miliarde euro, capital si dobanda.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,66 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 martie 2015 au fost de 34,26 miliarde euro, fata de 34,06 miliarde euro la 28 februarie.

Citeste si:
Denise Rifai o susține pe Viorica Dăncilă după numirea de la BNR
Denise Rifai o susține pe...

Platile scadente in luna aprilie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 470 milioane euro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.