Cotele de contributii de asigurari sociale la angajat, de la 10,5% la 7,5%, si la angajator, de la 15,8% la 13,5%, nu vor mai scadea din ianuarie 2017, cum era prevazut in proiectul din luna februarie, ci de la 1 ianuarie 2018, conform noului proiect prezentat miercuri de Guvern.

In proiectul prezentat in urma cu o luna, reducerea acestor contributii de asigurari sociale era prevazuta sa fie aplicata incepand cu anul 2017.

In noul proiect, prezentat, miercuri, de Guvern, termenul pentru reducerea contributiilor este ianuarie 2018, scrie MEDIAFAX.

Documentul mentine celelalte prevederi, si anume introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunara de calcul a CASS de la 1 ianuarie 2016, eliminarea deducerii CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016, introducerea obligatiei de plata a CAS si CASS pentru toate persoanele fizice care realizeaza venituri, majorarea sumei neimpozabile lunare avute in vedere la stabilirea impozitului pe venitul din pensii incepand cu 1 ianuarie 2016.

Citeste si: Guvernul a adoptat proiectul noului Cod Fiscal


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.