Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a preluat provizoriu amplasamentul Transalpina de la constructorul Romstrade, in faliment, unde va incepe lucrari de consolidare si, totodata, "intreprinde demersuri" in justitie pentru rezilierea contractului cu firma detinuta de Nelu Iordache.

"A fost emisa Ordonanta Presedintiala privind preluarea provizorie de catre CNADNR a amplasamentului DN 67C, Bengesti - Sebes de la Romstrade, in vederea urgentarii demararii unor lucrari de consolidare a acestui sector de drum national. Aceasta preluare va avea loc in perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate in Ordonanta mentionata mai sus, vor fi executate lucrari de reparatii de stricta necesitate pentru conservarea lucrarilor si mentinerea viabilitatii in vederea asigurarii unui trafic rutier in conditii de siguranta", se arata intr-un comunicat transmis de CNADNR.

CNADNR a semnat in luna septembrie 2008 contractul cu Romstrade, care urma sa modernizeze drumul intr-un an si jumatate, scrie MEDIAFAX.

"Precizam ca antreprenorul nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevazut. Pe parcursul derularii contractului, antreprenorul nu a demonstrat ca are capacitatea tehnica de a finaliza lucrarile de modernizare in termenele stabilite, astfel in data de 5 octombrie 2012 CNANDR a suspendat lucrarile. Avand in vedere faptul ca, in ultimii doi ani, lucrarile au fost abandonate de constructorul Romstrade, neasigurandu-se in tot acest timp si conservarea lucrarilor, in prezent se inregistreaza degradari ale structurii de rezistenta a drumului provocate de scurgerea necontrolata a apei provenite din precipitatii si din topirea zapezilor. Acestea pot constitui un potential pericol de cedare a drumului sub actiunea traficului", se spune in comunicat.

De asemenea, CNADNR mentioneaza ca in prezent "intreprinde demersuri" in justitie privind rezilierea contractului cu antreprenorul Romstrade.

"Avand in vedere faptul ca in prezent drumul national DN 67C se afla intr-o stare de degradare avansata, inclusiv a lucrarilor executate si neconservate de catre antreprenor, fiind astfel pusa in pericol viata conducatorilor auto care il tranziteaza zilnic, CNADNR va demara, imediat ce conditiile meteorologice o vor permite, executarea unor lucrari la poduri, podete, ziduri de sprijin, rigole, santuri, parapete, etc, care au o importanta majora in protejarea drumului, stabilizarea versantilor, colectarea si evacuarea apelor", a declarat in comunicat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Nelu Iordache, care controleaza firma de constructii Romstrade, aflata in insolventa, este judecat, din mai 2014, pentru fapte de coruptie privind lucrari de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, fiind acuzat de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave. Alaturi de acesta sunt judecati firma Romstrade si mai multi sefi de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Craiova.

Citeste si:
Circulația rutieră a fost oprită pe anumite porțiuni de drum pe...
Circulația rutieră a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.