Numarul strainilor care vor ajunge in aceasta vara in hotelurile all inclusive de pe litoralul romanesc se va dubla, urmand sa depaseasca 10.000 de persoane, care vin in principal din Germania, Polonia si Israel, potrivit Mareea, agentia care aduce cei mai multi turisti in statiunile de la mare.

Dintr-o analiza a agentiei de turism, anul trecut au ajuns in hotelurile all inclusive de pe litoralul romanesc aproximativ 5.000 de turisti straini, din totalul de 31.000 de mii de turisti din strainatate care au venit la mare. Cei mai multi dintre cei care au preferat all inclusive-ul au fost germani, urmati de polonezi, iar statiunea cea mai cautata a fost Mamaia.

"Strainii cauta, in general, la all inclusive-urile romanesti mancarea traditionala. Preferatele lor sunt sarmalutele, precum si ciorbele, fie ca sunt de perisoare, taranesti si de vacuta. In schimb, romanii sunt atrasi de carne, in special de gratare", a declarat agentiei MEDIAFAX proprietarul Mareea, Marius Usturoiu, care administreaza si complexul all inclusive Family Club Mercur-Minerva din Mamaia.

In ultimul an, din ce in ce mai multi proprietari de structuri all inclusive, pun la dispozitia turistilor meniuri nu doar in engleza, ci si in limbile germana si poloneza. Usturoiu mai spune ca in varf de sezon majoritatea strainilor care vin la all inclusive sunt familii cu copii. Pentru acest an, Mareea estimeaza ca numarul strainilor in all inclusive-urile romanesti se va dubla fata de vara trecuta, depasind 10.000 de persoane.

"Dupa promovarea facuta anul trecut in Polonia, avem contracte semnate si doar de pe aceasta piata vor veni in vara 2.000 de turisti doar prin Mareea, dintre care jumatate la all inclusive. Ei vor ajunge cu chartere in Bulgaria, pe aeroportul din Varna, iar de acolo ii vom transfera cu autocarele la noi", a precizat Usturoiu. Acesta a completat ca de anul viitor, in fiecare saptamana de vara, doua chartere cu polonezi vor zbura catre litoralului romanesc. In plus, agentia a semnat contracte si cu turoperatori israelieni, iar turistii din aceasta tara care vor ajunge pe litoral vor veni cu zboruri pe Otopeni, de unde vor fi transferati cu autocarele la mare.

Cu toate acestea, cei mai multi straini la all inclusive vor veni si in acest an tot din Germania. "Cresterea din acest an se explica prin promovarea tot mai intensa facuta acestui tip de turism in strainatate, mai ales la targurile de turism dar si prin faptul ca acest produs s-a consolidat in ultimii ani si incepe sa ajunga la maturitate", a mai spus Marius Usturoiu. In general, un strain plateste pentru un concediu all inclusive in Romania, la un hotel de trei stele, 500-600 de euro, pret in care intra si biletul de avion.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

In 2014, pe litoralul romanesc au fost disponibile 6.750 de locuri in structurile all inclusive, iar in acest an numarul loc a crescut cu 581 de locuri. Din cei 1,9 milioane de straini ajunsi anul trecut in Romania, majoritatea (1,48 milioane) au mers in Bucuresti si in orasele resedinta de judet, la munte s-au dus 132.014, in timp ce pe litoral au ajuns doar 31.325 turisti (1,6% din total), iar in Delta doar 13.482 (0,7%). Pe litoral au venit 5.155 de germani, 4.229 de americani, 2.516 francezi, 2.180 de polonezi, 1.442 italieni si 1.244 de rusi si 895 de turisti din Israel.

Mareea, care gestioneaza anual vacantele a peste 100.000 de turisti romani si straini pe litoralul romanesc, estimeaza pentru sezonul 2015 o crestere cu minim 10% a traficului turistic catre Marea Neagra. In conditiile in care implementarea voucherelor de vacanta devine operationala in acest an, cresterea ar putea ajunge la 15%.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.