Lycamobile, operator de retele virtuale mobile (MVNO), si-a lansat operatiunile in Romania, care a devenit a 18-a tara din reteaua internationala a companiei, si vrea sa isi mareasca baza de utilizatori cu 25% la nivel global, in urmatoarele 12 luni.

Romanii vor avea posibilitatea sa efectueze apeluri internationale pentru 1 eurocent pe minut, prin intermediul cartelelor SIM preplatite ale Lycamobile. Circa 6-8 milioane de romani traiesc in afara tarii, intre care 3,4 milioane in celelalte 17 tari din reteaua Lycamobile, se arata intr-un comunicat al companiei, care citeaza date ale guvernului Romaniei. In Marea Britanie, autoritatile de la Londra estimeaza numarul romanilor la 130.000.

Interesul consumatorilor pentru servicii mobile preplatite este in mod traditional foarte puternic in Romania. In tara exista 12,9 milioane de utilizatori de cartele preplatite, comparativ cu 9,4 milioane de utilizatori de servicii prin abonamente. Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, majoritatea apeluri mobile din Romania sunt efectuate de utilizatori ai unor cartele preplatite (54%), iar rata de penetrare a serviciilor mobile in Romania era de 111%, in iunie 2014, se mentioneaza in comunicat, scrie MEDIAFAX.

Fondata pentru a conecta prieteni si familii din intreaga lume, Lycamobile a crescut rapid, pentru a deservi 12 milioane de clienti la nivel mondial, inclusiv din Marea Britanie, Statele Unite si Australia. "Cu o cerere atat de ridicata pentru servicii preplatite, Romania a fost pasul natural pentru extinderea noastra internationala. Lansarea pe aceasta piata ne consolideaza oferta in Europa si ne permite sa ajutam milioane de oameni sa beneficieze de apeluri internationale ieftine. Este prima noastra piata noua in 2015, dar avem o serie de anunturi pentru acest an, intentionand sa ne extindem baza de utilizatori cu 25%", a declarat presedintele Lycamobile, Subaskaran Allirajah.

Lycamobile ofera servicii de date si voce unor 12 milioane de clienti din 18 tari. In prezent, compania isi extinde activitatile pentru a oferi o gama larga de servicii financiare si de calatorie, prin intermediul Lycamoney si Lycafly. Fondata in 2006, Lycamobile a avut in 2014 o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de euro. Lycamobile este prezenta in Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie si SUA.

Citeste si:
DIGI oferă clienților săi servicii de comunicații gratuite cu Ucraina
DIGI oferă clienților săi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.