Serverul dedicat este un server pus la dispozitia unui singur site web.

Acest lucru este in contrast cu gazduirea shared, in care un server actioneaza ca o gazda pentru mai multe site-uri web.
Iata care sunt beneficiile gazduirii pe un server dedicat:

  • Control si Personalizare. Gazduirea dedicata ofera un anumit grad de libertate, control si personalizare pe care alte solutii de hosting nu sunt in masura sa le furnizeze. Faptul ca serverul este dedicat unui singur site web si nu este impartit cu alte site-uri, inseamna ca serverul poate fi adaptat la nevoile specifice ale site-ului respectiv. De exemplu, serverul dedicat iti permite sa instalezi orice tip de software necesar pentru fluxul tau de lucru, spre deosebire de serverul shared care nu permite o personalizare la nivel inalt.
  • Fiabilitate si Eficienta. Aceleasi caracteristici care fac gazduirea dedicata mai fiabila, contribuie, de asemenea, la performantele sale mai mari. Fie ca site-ul are o crestere uriasa de trafic in mod subit, fie ca la un moment dat incarci o multime de videoclipuri si fotografii la rezolutie mare, gazduirea pe un server dedicat iti asigura rularea rapida si eficienta a site-ului. In cazul serviciilor de shared hosting, riscul de congestie este mare, datorita nivelului de trafic si de utilizare ale altor site-uri sau aplicatii gazduite pe acelasi server, ce concureaza pentru lungimea de banda, spatiul de stocare si utilizarea procesorului.
  • Securitate si confidentialitate. Gazduirea shared permite aparitia unor problemele de securitate sau de vulnerabilitate cauzate de catre activitatile altor site-uri de pe severul respectiv. Daca serverul nu este bine securizat si un hacker il acceseaza, atunci va putea accesa si orice domeniu gazduit pe el. Un server dedicat ofera un control total masurilor de securitate necesare pentru a mentine in siguranta informatiile stocate si utilizate de catre compania ta.

Este serverul dedicat solutia ideala pentru site-ul meu?

Unele tipuri de afaceri online, pur si simplu nu pot functiona corect fara puterea si caracteristicile oferite de un server dedicat, iar altele au nevoie de stabilitatea si flexibilitatea unui server dedicat pentru a gestiona o varietate de necesitati operationale bazate pe web.
Serverele dedicate sunt solutia ideala pentru magazinele online, pentru revistele online, portalurile web sau forumurile care intregistreaza un trafic web foarte mare si/sau care ruleaza programe de afiliere. Serverele dedicate sunt necesare, de asemenea, site-urilor web care stocheaza o cantitate foarte mare de date, cum sunt, de exemplu, platformele de sharing video sau foto, site-urile de joburi sau retelele de socializare.

Exista insa si site-uri care nu au nevoie neaparat de un server dedicat, cum sunt blogurile sau site-urile de prezentare.
Ai nevoie de un server dedicat pentru site-ul tau? Iti recomandam sa apelezi la Webhosting4.Net.

Webhosting4.Net propune gazduire web profesionala cu trafic si spatiu nelimitat, pe servere dedicate din Romania ultra-rapide. Securitate maxima > Back-up zilnic > Support 24/7. Webhosting4.Net opereaza numai cu servere dedicate, cu urmatoarea configuratie minima: Dual CPU Intel Xeon, 16 Gb DDR FB ECC, Seagate HDDs 6Gb/s transfer speed, RAID10.

Centru de colocare este GTS Telecom - locatia Bucuresti, cel mai puternic centru de date din Romania, cu acces securizat, surse redundante de energie electrica, sisteme de supravegerea temperaturii, sistem anti-incediu, sisteme de securitate cu supraveghere video.

Citeste si:
(P) 12 lucruri interesante despre Internet
(P) 12 lucruri interesante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.