Organismul rusesc pentru protectia consumatorilor a suspendat importurile de branza din Polonia, invocand nereguli in privinta branzei tartinabile, care fusese exceptata de la embargoul impus de Moscova importurilor de alimente din Occident, relateaza The Moscow Times in pagina electronica.

O varietate de branza procesata provenind de la Ostrowia nu respecta "reglementarile tehnice", afirma Rospotrebnadzor intr-un comunicat postat luni pe site.

Rusia a impus in august restrictii unei game largi de produse alimentare importate din Occident - inclusiv numeroase feluri de branza, ca de exemplu parmezanul italienesc -, ca raspuns la sanctionarea Moscovei din cauza politicii fata de criza din Ucraina. Insa branza procesata era scutita de aceste sanctiuni, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei, scrie MEDIAFAX.

Embargoul impus branzei poloneze a intrat in vigoare vineri, precizeaza Rospotrebnadzor.

Agentia rusa a postat comunicatul dupa "saptamana branzei", o sarbatoare ortodoxa in timpul careia se consuma clatite si produse lactate, inainte de postul Pastelui, precizeaza ziarul.

Polonia este unul dintre cei mai duri critici ai politicii Rusiei fata de Ucraina. Intre produsele supuse embargoului de catre Moscova, in criza ucraineana, se afla si merele poloneze, care detineau 40% din piata ruseasca de profil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.