Business16 Februarie 201517:10

Lectura de un minut

Complexul portuar Giurgiu, alaturi de porturile Bechet si Corabia, gestionate de Administratia Porturilor Dunarii Fluviale, vor fi modernizate prin investitii cu o valoare cumulata de 70 milioane lei, inclusiv TVA.

Indicatorii tehnico - economici ai investitiilor, finantate cu bani de la buget si fonduri externe, sunt inclusi in trei proiecte de ordin elaborate de Ministerul Transporturilor.

Prima investitie, care vizeaza lucrari de constructii hidrotehnice in complexul portuar Giurgiu, are o valoare estimata de 23,2 milioane lei si va dura 18 luni, scrie MEDIAFAX.

Proiectele din porturile Corabia si Bechet vor costa 23,8 milioane lei, respectiv 22,8 milioane lei. Durata de realizare a investitiilor va fi de 27 de luni in portului Corabia si de 33 de luni pentru portul Bechet.

Compania Nationala "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale" Giurgiu este detinuta de Ministerul Transporturilor, cu o participatie de 80%, diferenta fiind controlata de Fondul Proprietatea.

Citeste si:
Planul uriaș de relansare economică propus de PNL: autostrăzi,...
Planul uriaș de relansare...

Porturile aflate in administrarea companiei au capacitatea de a administra un trafic de 15 milioane de tone anual, cele mai importante fiind Cernavoda, Calarasi, Oltenita, Giurgiu, Corabia, Bechet, Calafat si Drobeta Turnu - Severin.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.