Un desen realizat de Albert, un baietel in varsta de 7 ani din Romania, va fi transformat intr-o jucarie de plus de IKEA of Sweden AB si va fi vandut incepand din luna noiembrie in magazinele companiei din toata lumea.

Liliacul vesel realizat de Albert este unul dintre cele zece desene castigatoare ale unei competitii organizate la nivel global, in "Campania Jucariilor de Plus pentru Educatie", editia 2014. Cele zece desene vor fi transformate de designerii IKEA intr-o colectie limitata de jucarii de plus, vanduta incepand din noiembrie 2015 in magazinele companiei din toata lumea.

Cei mici au fost invitati sa creeze personaje pentru "Campania Jucariilor de Plus pentru Educatie" de anul acesta. Astfel, copii din toata lumea au desenat personaje fantastice, iar juriul a ales zece castigatori cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Desenele castigatoare au fost realizate de copii din Norvegia, Belgia, Insulele Canare, Malaezia, Marea Britanie, Croatia, Cipru, Olanda, Romania si Taiwan.

Potrivit comunicatului, desenele sunt amuzante, creative si reflecta imaginatia bogata a copiilor. Printre cele zece creatii se afla un tigru-omida, un sconcs cu numele de Stinky, dinozauri fiorosi si o pata albastra cu un singur ochi. Desenul castigator din Romania este liliacul vesel imaginat de Albert.

"Am ales 10 creatii castigatoare dintre mii de desene realizate cu bucurie de catre copii. Desenele finale sunt figuri fantastice, unice, care demonstreaza ca orice este posibil in imaginatia copiilor. Jucariile de plus vor fi produse amuzante, simpatice si surprinzatoare, pline de personalitate. Noi am ajuns sa indragim aceste personaje si sunt sigura ca ele vor fi foarte populare si printre clienti", a declarat Maria Thörn, Range Manager la Children's IKEA.

Competitia de desen s-a desfasurat in magazinul IKEA din Bucuresti, special pentru membrii "IKEA Family", intre 10 si 23 noiembrie 2014. Creatiile copiilor au fost afisate pe site-ul IKEA Romania, unde vizitatorii au votat cele mai apreciate 50 de desene. Dintre acestea, un juriu format din reprezentanti IKEA Romania a selectat 20 de desene pentru a le trimite in Suedia. In final, echipa globala a ales cele 10 personaje care vor deveni jucarii de plus.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

"Credem ca stim de ce micul liliac (realizat de baietelul din Romania, n.r.) arata asa de surprins: este singurul din lume care poate zbura cu aripile orientate invers!", a spus Maria Thörn, vorbind despre elementul de originalitate al desenului din Romania.

Pentru fiecare jucarie de plus cumparata in perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2016, IKEA Foundation va dona un euro pentru educatia copiilor catre UNICEF si Salvati Copiii. Donatia va fi folosita pentru a sprijini scolile din Asia, Africa si Europa de Est sa devina mai sigure si mai bine echipate, cu profesori instruiti pentru toti copiii, fete sau baieti, inclusiv copiii din minoritati etnice si copiii cu nevoi speciale.

IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Compania detine peste 318 magazine in 28 de piete si operatiuni in 43 de tari, dintre care peste 40 de magazine sunt francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Citeste si:
București: Accident cu șapte mașini la ieșirea din Capitală/Trei...
București: Accident cu șapte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.