Fitch Ratings a conformat ratingurile Primariei Bucuresti la BBB- pentru datoriile pe termen lung in valuta, BBB pentru datoriile pe termen lung in moneda locala si la F3 in cazul datoriilor pe termen scurt in valuta.

Perspectiva ratingului pentru datoriile pe termen lung in valuta este stabila. Ratingul pentru obligatiuni emise de Primarie in valoare de 500 de milioane de euro, care ajung la scadenta in luna iunie a fost confirmat la nivelul BBB-, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, scrie MEDIAFAX.

"Confirmarea ratingurilor reflecta statutul Bucurestiului de capitala a Romaniei, rolul sau de centru economic si financiar important, performantele operationale solide si nivelul moderat al serviciului datoriilor", potrivit Fitch. Calificativele reflecta si dependenta peste medie de veniturile operationale si necesarul mare de investitii. Perspectiva stabila arata asteptarile Fitch ca performantele bugetare ale Primariei Bucuresti sa ramana solide si ca municipalitatea va depasi varful de refinantare a datoriilor din 2015.

Primaria Bucuresti trebuie sa refinanteze obligatiuni de 500 de milioane de euro, pe 22 iunie 2015, si a anuntat ca intentioneaza sa faca acest lucru prin emiterea de obligatiuni in moneda locala, care ar reduce si riscul valutar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.