Sony va difuza in aprilie, pe internet, concerte de muzica clasica la o calitate audio superioara, initiativa avand ca scop prezentarea progresului tehnologic si vizand promovarea echipamentelor de difuzare a sunetului la inalta rezolutie.

Acest experiment, realizat in special in parteneriat cu Berliner Philharmoniker si societatea producatoare de instrumente muzicale Korg, are ca scop demonstrarea fiabilitatii tehnice de transmitere in direct a unui sunet digital superior, de 128 de ori mai bun decat cel care poate fi ascultat pe un CD.

Prin acest proiect, Sony si partenerii sai vor sa ofere marelui public posibilitatea de a audia concerte de muzica clasica la o calitate superioara celei oferite de ascultarea unor astfel de evenimente inregistrate pe CD.

Astfel, melomanii vor putea sa asculte in direct, pe 5 aprilie, programul "Spring Festival in Tokyo", cel mai important festival de muzica clasica din Japonia, dar si "Damnatiunea lui Faust/ The Damnation of Faust", de Hector Berlioz, in interpretarea Berliner Philharmoniker, sub bagheta dirijorului Simon Rattle, pe 11 aprilie.

Odata cu cresterea vitezei de internet, din ce in ce mai multe servicii online din lume difuzeaza contra cost muzica la o calitate superioara celei de pe CD. Diferenta fata de acestea este ca Sony isi propune sa transmita concertele in direct.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.