Romania a inregistrat in noiembrie cea mai mare crestere lunara a productiei din sectorul constructiilor in randul statelor din Uniunea Europeana, de 5,8%, o revenire substantiala dupa declinul de 5,4% consemnat in octombrie, potrivit datelor Eurostat.

La nivelul UE, productia din constructii a scazut in noiembrie in medie cu 0,2%, fata de un avans de 0,5% inregistrat in luna anterioara, in contextul in care constructiile de cladiri au scazut cu 0,2%, iar cele de inginerie civila cu 0,1%. Datele sunt ajustate sezonier si sunt calculate pe baza evolutiei volumului productiei la nivelul fiecarui stat UE, incluzand atat lucrarile de constructii, cat si cele de inginerie civila.

Cele mai mari cresteri raportate la luna octombrie se observa in Romania (5,8%), Polonia (2,5%), Suedia (2,4%) si Spania (2,2%), iar cele mai puternice scaderi in Italia (-4,5%), Marea Britanie (-2%) si Cehia (-1,9%), scrie MEDIAFAX.

Comparativ cu luna noiembrie a anului 2013, Spania (15,9%), Suedia (12,5%) si Ungaria (8,8%) au raportat cele mai mari cresteri ale productiei din sectorul constructiilor, in timp ce cele mai importante scaderi au fost inregistrate in Slovenia (-11,2%), Italia (-7,9%), Portugalia (-5,7%) si Slovacia (-5,1%).

Romania se situeaza pe locul al saptelea in functie de avansul productiei din constructii, cu o crestere de 2,7% raportat la luna noiembrie din 2013.

La nivelul UE, productia din constructii a avansat cu 2,5% in noiembrie fata de aceeasi luna a anului anterior, sprijinita de o crestere cu 3,3% a constructiilor de cladiri. Constructiile de inginerie civila au scazut cu 0,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.