O noua inasprire a sanctiunilor impotriva Rusiei risca sa destabilizeze tara si sa o arunce in haos, ceea ce ar fi contrar intereselor Europei, a apreciat vicecancelarul german si ministru al Economiei Sigmar Gabriel, intr-un interviu publicat duminica, relateaza AFP.

"Scopul (sanctiunilor) nu a fost niciodata de a arunca Rusia in haos politic si economic", a declarat el pentru Bild am Sonntag. "Cei care vor acest lucru vor provoca o situatie mult mai periculoasa pentru noi toti in Europa", a adaugat el, subliniind ca Rusia este o putere nucleara.

Scopul sanctiunilor este de a aduce Rusia la masa negocierilor in criza ucraineana. "Cei care vor destabilizarea Rusiei din punct de vedere economic si politic au viziuni total diferite", a declarat el, scrie MEDIAFAX.

Unii din Europa si Statele Unite, a avertizat el, vor pur si simplu sa isi vada vechiul rival Rusia in genunchi. "Nu este in interesul Germaniei si nici al Europei. Noi vrem sa rezolvam criza din Ucraina, nu sa ingenunchem Rusia", a explicat el.

Puterile occidentale au acuzat in numeroase randuri Rusia de implicare activa in criza ucraineana prin furnizarea de intariri si arme rebelilor din est, ceea ce Moscova a dezmintit categoric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.