"Romanii cauta din ce in ce mai mult produse de calitate, care sa le certifice pana la urma faptul ca mananca sanatos, iar asta ii ajuta pe producatori nu doar sa produca din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ", a spus ministrul.
El a afirmat ca exista 298 de produse alimentare care au fost atestate ca fiind traditionale.
"E o diferenta foarte mare. Anul trecut aveam 4.500 de produse atestate ca fiind traditionale, iar anul acesta avem 298, dupa ce am schimbat regulile. De ce mai putine? Pentru ca am pus anumite conditii care au limitat. Pana acum, din pacate, erau produse care se numeau ca fiind traditionale, obtinute dupa o reteta traditionala, dar ele se obtineau industrial", a mai spus Constantin.
Acesta a adaugat ca schimbarea legislatiei ii obliga pe producatori sa nu mai insele consumatorii. Potrivit lui Constantin, produsele traditionale se cauta in special pe piata interna, cu exceptia mierii, care este ceruta si la export.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro
-
Cum faci un pitch pentru orice afacere? Detalii la Factory Bootcamp - 17-18 mai
Sursa: futurebanking.ro
-
Cafea, jazz și o vizită „acasă la Isărescu”: Unde puteți ieși în oraș la...
Sursa: wall-street.ro