"Nu s-a putut merge pe o reducere a TVA la carne de la 1 ianuarie, pentru ca asta ar fi insemnat sa gasim alte resurse pentru a acoperi veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat. Dar exista intentia si ramane ca un obiectiv al Guvernului ca pe parcursul anului 2015 sa analizeze si in masura in care veniturile permit sa putem sa procedam la reducerea TVA la urmatroul produs, si eu cred ca cel care are nevoie imediat de reducere este sectorul carnii, si nu numai carnea, pentru ca toate produsele pornind pe tot lantul de productie", a spus Constantin, scrie MEDIAFAX.
Referitor la segmentul carnii si la intregul lant de productie, ministrul a afirmat ca piata depaseste 3 miliarde de euro.
"Vom fi foarte atenti la ceea ce inseamna incasari la bugetul de stat si in masura in care ne vor permite vom indeplini si aceasta obligatie fata de acest sector", a mai spus Constantin.
Reprezentantii producatorilor din industria carnii au solicitat in mod repetat reducerea TVA pentru acest sector.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro