Grupul american Halliburton, al doilea mare furnizor la nivel mondial de servicii pentru industria petroliera, va achizitiona rivalul local Baker Hughes, pentru care va plati 34,6 miliarde de dolari in numerar si actiuni, relateaza Fortune Magazine.

Halliburton va plati 78,62 dolari pentru o actiune Baker Hughes, cu 31% peste pretul de inchidere de vineri. Titlurile Halliburton au urcat luni cu 2,4% in urma anuntului, in timp ce Baker Hughes a castigat 12,72%.

Grupul nou creat in urma tranzactiei este estimat sa genereze venituri anuale de aproape 52 miliarde de dolari si va avea circa 136.000 de angajati in peste 80 de tari, se arata intr-un comunicat al Halliburton, scrie MEDIAFAX.

Fuziunea va ajuta cele doua companii sa reduca cheltuielile cu aproximativ 2 miliarde de dolari, estimeaza reprezentantii Halliburton.

Halliburton desfasoara operatiuni si in Romania, unde se concentreaza pe sporirea productiei din campurile petroliere mature si dezvoltarea de proiecte de mare adancime in Marea Neagra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.