Economia romaneasca a evitat intrarea in recesiunea tehnica, intrucat PIB-ul din trimestrul intai a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scadere de 0,1% la ultima revizuire anuntata.

Datele revizuite publicate de Institutul National de Statistica arata ca economia romaneasca a evitat intrarea in recesiunea tehnica, intrucat PIB-ul din trimestrul intai a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scadere de 0,1% la ultima revizuire anuntata, in timp ce scadere din T2 a fost de numai 0,3%.

"In urma revizuirii seriei brute conform Sistemului European de Conturi (SEC) 2010 si a seriei ajustate sezonier, Produsul intern brut a scazut in trimestrul II 2014 cu 0,3% fata de trimestrul I 2014 si a crescut in trimestrul I 2014 cu 0,5% fata de trimestrul IV 2013", se arata in comunicatul INS, scrie MEDIAFAX.

Revizuirea indica o ajustare in sus cu 0,6 puncte procentuale in trimestrul I si cu 0,6 puncte procentuale pe al doilea trimestru.

Datele provizorii anuntate anterior de INS indicau o scadere a economiei de 0,1% pe primul trimestru si de 0,9% pe al doilea trimestru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.