Banca Angliei a redus estimarile referitoare la cresterea economica si inflatia din Marea Britanie pentru 2015, luand in considerare dezvoltarea lenta la nivel mondial si stagnarea din Europa, a declarat miercuri guvernatorul Mark Carney, relateaza Bloomberg.

Banca Angliei anticipeaza ca rata inflatiei va continua sa incetineasca pe termen scurt, considerand ca exista o probabilitate ridicata ca indicatorul sa coboare temporar sub nivelul de 1%, in urmatoarele sase luni. O astfel de evolutie il va obliga pe Carney sa dea explicatii scrise ministrului de Finante George Osborne, scrie MEDIAFAX.

Pentru 2014, banca centrala a redus estimarea privind inflatia la 1,2%, de la nivelul de 1,9% prognozat in august, iar pentru 2015 de la 1,7% la 1,4%. Estimarea pentru 2016 a fost mentinuta la 1,8%. "Exista riscuri semnificative legate de prognoza de inflatie", potrivit Bancii Angliei, care mentioneaza incertitudinile geopolitice si perspectiva preturilor marfurilor la nivel mondial.

Banca centrala anticipeaza o crestere a economiei britanice de 2,9% in 2015 si de 2,6% in 2016, in scadere de la 3,1%, respectiv 2,8%. Pentru zona euro, Banca Angliei a redus prognoza pentru 2015 la 1,25%, de la 1,75%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.