Nintendo a anuntat incheierea unui parteneriat cu grupul american Resmed pentru dezvoltarea unor instrumente si dispozitive ce permit ameliorarea calitatii vietii.

Aceasta decizie reprezinta un prim pas in noua strategie evocata la inceputul anului de Satoru Iwata, directorul general al firmei nipone.
"Prima tema a calitatii vietii este sanatatea", a declarat Satoru Iwata, intr-o conferinta de presa. "Sanatatea inseamna, mai ales, eliminarea oboselii", a continuat acelasi director nipon, care, de patru ani, nu se afla in cea mai buna forma fizica.

"Toata lumea are nevoie de somn, toata lumea oboseste. Un somn bun sau un somn rau are o mare influenta asupra starii de sanatate" si acesta este motivul pentru care Nintendo vrea sa dezvolte dispozitive care sa permita intr-o maniera simpla o evaluare precisa a felului in care oamenii dorm.

Potrivit Nintendo, chiar daca pe piata exista deja dispozitive de masurare a calitatii somnului, acestea sunt prea constrangatoare si lipsite de amuzament. Grupul nipon doreste sa propuna produse "care nu se folosesc la purtator, sunt fara contact, fara vreo actiune de efectuat (doar de dormit), fara asteptari si fara efort de instalare".

Parteneriatul cu Resmed va permite firmei nipone sa dezvolte anumite produse, beneficiind de tehnologiile medicale si de expertiza companiei americane, care sa se adreseze publicului larg, ce cunoaste foarte bine produsele Nintendo, scrie MEDIAFAX.

Firma din Tokyo spune, de asemenea, ca va colabora la acest proiect cu mai multi profesori si cercetatori japonezi. Scopul final este de a dezvolta "o platforma de crestere a calitatii vietii", ce va contine nu doar instrumente de masura, ci si o baza de date online si un link catre consolele de joc ale grupului, alaturi de alte aparate si dispozitive conectate la internet.

Intr-o conferinta de presa organizata in ianuarie, Satoru Iwata a promis ca va lansa produse inedite in 2015-2016, care vor pune accentul pe sanatatea ludica, un concept de mare interes in randul publicului larg.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Aceasta gama a debutat in urma cu cativa ani odata cu Wii Fit, un fel de cantar electronic ce permite diverse activitati fizice in asociere cu consola Wii si cu o serie de jocuri de antrenament cerebral. Nintendo, o companie centenara, specializata initial in jocurile de carti, se va "metamorfoza" inca o data, pentru a se adapta mai bine la circumstantele actuale, a precizat CEO-ul grupului nipon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.