Compania Nationala Posta Romana va incheia acest an cu un profit de 65 milioane de lei, de la pierderi in ultimii ani, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

"Dupa pierderile din ultimii ani, Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. La inceputul anului, speram sa incheiem pe zero, dar cifrele arata ca managementul companiei si-a facut treaba", a spus ministrul.

In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. Anul trecut, pierderile au atins 29,43 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 1,15 miliarde de lei, scrie MEDIAFAX.

In privinta privatizarii, Cotovelea a spus ca se asteapta ca, in martie-aprilie 2015, ca operatorul postal belgian bpost sa depuna o oferta angajanta in privinta achizitionarii pachetului majoritar de actiuni al Postei Romane. "Vom analiza foarte atent viitoarea oferta angajanta a bpost pentru ca Posta Romana va avea nevoie de circa 100 milioane de euro pentru investitii in retehnologizare si modernizare in urmatorii 5-6 ani pentru a deveni mai flexibila si pentru a aborda noi segmente de business. Daca oferta va fi buna, vom semna contractul de privatizare. Daca nu, vom discuta la nivelul Guvernului ce vom face peste 4-5 luni. Vrem o similitudine intre Posta Romana si cea belgiana", a spus Cotovelea.

Prezent la eveniment, directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, a spus ca salariile angajatilor companiei vor fi majorate, in medie, cu circa 100 lei brut.

"Vom inregistra la ITM in scurt timp un act aditional la contractul colectiv de munca. In medie, fiecare salariat al companiei va primi circa 100 lei brut la salariu, in medie. Este o investitie a companiei in oameni, care vor fi astfel motivati sa munceasca mai bine, sa fie mai productivi", a spus Petrescu, precizand ca majorarea salariilor este sustinuta din profitul companiei, care a crescut in urma contractelor castigate in ultima perioada.

Cu aproximativ 27.000 de salariati, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.687 de unitati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Citeste si:
Zelenski: „Peste 12.000 de soldați ruși au fost uciși în războiul...
Zelenski: „Peste 12.000 de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.