Vamesii rusi au confiscat un lot de 600 de tone de carne, ascunsa in spatele altor marfuri precum guma de mestecat sau ciuperci si care provenea din Uniunea Europeana, supusa unui embargo rus privind importurile alimentare, a anuntat vineri agentia sanitar-veterinara rusa, citata de AFP.

"Marfa era ascunsa cu ajutorul altor bunuri folosite ca paravan, precum guma de mestecat, fructe confiate, sucuri concentrate, ciuperci congelate si alte produse", a informat agentia Rosselhoznadzor intr-un comunicat.

Carnea a sosit in 26 de containere provenind din porturile Anvers (Belgia), Hamburg (Germania) si Rotterdam (Olanda), a precizat agentia rusa. Conform expertilor rusi, marfa era din Germania, Belgia, Polonia si Olanda, tari supuse unei interdictii privind importurile de produse alimentare in Rusia, scrie MEDIAFAX.

Moscova a decretat la inceputul lui august un embargo de un an asupra majoritatii produselor alimentare provenind din Uniunea Europeana, in replica la sanctiunile occidentale impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene.

Mai putin de 10 la suta din importurile agricole ale Uniunii Europene sunt destinate Rusiei, cu o valoare de 11 miliarde de euro pe an, potrivit Comisiei Europene. Este vorba in special de fructe si legume, branzeturi si carne de porc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.